Een goede scheiding hoeft niet duur te zijn.
Je kiest gewoon het pakket dat het beste bij je past

Wat kost een scheiding?

Eén van de vragen die mij vaak worden gesteld is: wat kost een scheiding? Wat jouw scheiding kost, is afhankelijk van de duur van het traject. De duur van het traject wordt beïnvloed door verschillende zaken zoals de relatievorm (samenwonend / getrouwd met of zonder huwelijkse voorwaarden), zijn er minderjarige kinderen, is er een eigen woning (hypotheek), een eigen bedrijf of wrijvingen op emotioneel vlak.

Iedere scheiding of relatiebreuk is weer anders – Tijdens een kennismakingsgesprek maken we samen de situatieschets en kunnen we samen kijken welke pakket bij passend is, zo weet je van tevoren precies waar je aan toe bent

Kosteloos kennismakingsgesprek

In een vrijblijvend informatiegesprek schets ik een beeld van wat je van mij kunt verwachten en wat ik voor je kan betekenen. We bespreken het stappenplan van de mediation, afgestemd op jullie situatie. Daarna kun je kiezen welk pakket het beste bij je behoeften aansluit.

Tijdens het informatiegesprek op mijn kantoor kan ik de verschillende mogelijkheden toelichten. Dit gesprek duurt ongeveer een half uur, hieraan zijn geen kosten verbonden. Het Kantoor van de mediator in Den Bosch is gevestigd in de Gruyter Fabriek

Scheiden met korting?

Afgelopen jaar kwam 39% van de gehele Nederlandse bevolking in aanmerking voor een toevoeging. Dit is een subsidie voor mediation waardoor de kosten kunnen worden teruggedrongen tot € 59,- per persoon voor de gehele mediation.

Ik ben aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand. Aangezien ik een nauw contact onderhoud heb ik de status ‘High Trust’ mediator van hun ontvangen. Dit houdt in dat mijn aanvragen extra snel in behandeling worden genomen.

Mocht je hiervoor in aanmerking komen dan zal ik je hierop wijzen en deze voor je aanvragen.

Uurtarief of een pakketprijs?

Wil je exact betalen wat je afneemt? Dat kan, voor mijn werkzaamheden hanteer ik een uurtarief van € 185,-.

Mocht één van jullie in aanmerking komen voor een toevoeging (subsidie) dan wordt het uurtarief gehalveerd. Als jullie een rechtsbijstandsverzekering hebben afgesloten met een mediationclausule wordt in de meeste gevallen het gehele traject vergoed. Voor de alimentatieverkrijger is een deel van de mediation aftrekbaar.

Een pakketprijs kan afgesproken worden als jullie in loondienst zijn en maximaal één koophuis hebben. Mocht er sprake zijn van een eigen onderneming, meerdere woningen of uitgedachte constructies met een accountant dan geldt de pakketprijs als basis en de daarnaast extra gewerkte tijd zal worden gefactureerd op uurtarief.

Alle tarieven zijn inclusief 21 % BTW.