In iedere relatie komen spanningen, ergernissen en ruzies voor die de verhouding onder druk kunnen zetten. Zijn dit redenen om te scheiden? Lang niet altijd.
Dat het even niet lekker loopt, hoeft zeker niet het einde van een relatie te betekenen. Maar vaak zie je door alle emoties de oplossing niet meer. Relatiebemiddeling door een neutrale partij kan dan uitkomst bieden. Als relatiemediator breng ik jullie gezamenlijke verleden, jullie relationele problemen en jullie toekomstverwachtingen in kaart. Vervolgens gaan we op zoek naar oplossingen. We kijken met open vizier om te zien of er een leefbare, veilige en prettige toekomst mogelijk is.

Waarom begrijpen we elkaar niet meer?

Als mediator in Den Bosch ben ik getraind in het bespreekbaar maken van meningsverschillen en in het herstellen van communicatie. Tijdens relatie mediation bied ik geen kant-en-klare oplossingen maar probeer ik de donkere wolk die de communicatie tussen jullie verstoort op te klaren. Hierdoor ontstaan er openingen zodat jullie weer echt naar elkaar luisteren en begrijpen wat de ander bedoelt.

Is relatietherapie iets voor ons?

Relatietherapie is niet alleen bedoeld als laatste redmiddel maar kan ook helpen om een relatie te verdiepen of een ergere ruzie te voorkomen. Want: hoe langer je wacht met het aanpakken van de problemen, hoe groter de afstand en hoe moeizamer de relatie wordt. Als je er niets aan doet, kunnen ruzies uiteindelijk een reden om te scheiden zijn. Bij relatiebemiddeling nemen jullie het heft in eigen handen: alleen als jullie je samen inspannen kan relatiebemiddeling slagen.

redenen om te scheiden