Precies weten hoe je er straks financieel voor staat,
scheelt heel wat slapeloze nachten

Hoe zit het met alimentatie, hypotheek en pensioen?

De financiële aspecten rondom een scheiding kunnen voor veel onrust en onzekerheid zorgen. De financiële situatie tijdens het huwelijk is vaak goed en daarop is het uitgavepatroon gebaseerd. Maar hoe zit dit na de scheiding? Misschien vraag jij je ook wel af:

– Kan ik nog wel rondkomen na de scheiding?
– Hoe ziet mijn financiële situatie er straks uit?
– Kan ik nog wel in mijn huis blijven wonen?
– Kan ik de hypotheek op mijn naam zetten?
– Moet ik alimentatie betalen of krijg ik die juist?
– Wat is de hoogte van de alimentatie?
– Hoe zit het met ons vermogen, de schulden, een erfenis, het opgebouwde pensioen?

Iedere scheiding is maatwerk

Iedere situatie is anders. Daarom is het niet mogelijk om op bovenstaande vragen een pasklaar antwoord te geven. Maar door goed naar alle contracten, verplichtingen en wensen te kijken, kan ik je laten zien wat de consequenties zijn van beslissingen. Je krijgt adviezen en tips zodat je weet waar je aan toe bent. Zo kun je onderbouwd en op basis van de juiste informatie in goed overleg afspraken maken met elkaar.

Nu samen scheiden scheelt straks honderden euro’s

Eén van de grote voordelen van samen scheiden is dat je samen kunt beslissen wat past bij jullie situatie. Je legt je financiële lot dus niet in handen van een rechter, maar maakt zelf afspraken over de financiën. Dat kan honderden euro’s per maand schelen, in wederzijds voordeel. Als scheidingsadviseur heb ik gerichte kennis van alimentatieberekeningen, fiscale regelgeving en de mogelijkheden op dit gebied.

Hoe zit het met de hypotheek na de scheiding?

Heb je een koopwoning, dan zijn er veel verschillende mogelijkheden als het gaat om de hypotheek, de renteaftrek, oversluiting of verkoop. Samen kijken we naar de hypotheek (vorm, NHG, voorwaarden, opbouw etc) en de waarde van de woning. Kan en wil één van jullie daar blijven wonen? Wat zijn de voor- en nadelen? Als de opties eenmaal duidelijk zijn, kunnen jullie samen zoeken naar de beste oplossing in jullie situatie.