Samenwerking

Mediation en advocatuur kan heel goed naast elkaar bestaan en samen gaan. Nadat de stukken die nodig zijn om het verzoek tot echtscheiding in te dienen getekend zijn is het mediationtraject afgerond. Op dat moment geven jullie de stukken uit handen en wordt het rechtbanktraject in werking gezet, als mediator schakel ik een advocaat in om de stukken in te dienen bij de rechtbank. Zelf hoef je bij mediation niet naar een advocaat of rechtbank, al werken er wel meerdere professionals mee aan jouw scheiding om (mede) zorg te dragen dat jullie afspraken goed geborgd zijn.

Uiteindelijk zijn we er om je te helpen en verder te brengen in misschien wel de meest lastige periode van je leven.

Juridische ondersteuning tijdens je mediation

Er is een samenwerking met advocaat mr. C.C. van Veenendaal. Soms is het prettig om ruggespraak te houden met iemand die er alléén is voor jou en je kan bevestigen in je positie.

Als mediator kan ik het juridisch gangbare en het bredere juridische speelveld uittekenen waarbinnen jullie afspraken kunnen maken. Een mediator is er voor jullie beiden, neemt geen beslissingen waar jullie je aan moeten houden maar bemiddelt zodat jullie samen tot werkbare beslissingen komen.

Mocht je een bevestiging willen in de afspraken die je wilt maken dan is er de mogelijkheid om buiten de mediations af te spreken met een advocaat. Mocht je wel via mediation afspraken willen maken maar je jezelf niet sterk genoeg voelen dan kan het prettig zijn om de advocaat naast je te hebben zitten aan tafel. Zo kun je ter plekke ruggespraak houden.

Advocaat / scheiding op eenzijdig verzoek

Soms kun je wel de intentie hebben om er samen uit te komen, daar heb je alleen wel twee welwillende mensen voor nodig. Wat nou als je het gevoel hebt dat je er samen niet uit gaat komen? Of wat als het vertrouwen om tot degelijke afspraken te komen er niet is?

Er zijn situaties waarbij een scheiding via rechtsspraak een mogelijkheid is om je verder te helpen te volgende stap te zetten. Als dit aansluit op jouw situatie en mediation niet past bij jullie maar je wel stappen wilt maken kun je een advocaat inschakelen.